Spaans 21+

Spaans voor volwassenen 21+

Spaans volgen bij het VAVO Rijnmond College is een investering in uzelf. De hele Spaanstalige wereld gaat voor u open: Spanje én Latijns-Amerika: Voor 329 miljoen mensen is Spaans de moedertaal, terwijl nog eens 170 miljoen Spaans als tweede taal spreken. De opleidingen zijn bedoeld voor iedereen die Spaans wil leren. Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over lestijden, kosten, huiswerk, toetsen en aanmelden.

U kunt bij ons in het schooljaar 2020-2021 de volgende opleidingen volgen:

 • Mavo 3 (dag en avond)
 • Mavo 4 (avond)
 • Havo 4 (avond)
 • Havo 5 (dag)
 • Vwo 5 en 6 (avond)

Mavo 3 (dag en avond) / Mavo 4 examenklas (avond)

In mavo 3 komen de vier basisvaardigheden van de Spaanse taal uitgebreid aan bod: lezen, luisteren, schrijven en spreken. Er is aandacht voor een correcte kennis van de specifieke taalstructuur en aandacht voor de verschillen met het Nederlands, dus lees- en schrijfvaardigheid. We gebruiken de leergang: Con Gusto 1, wat ‘met plezier’ betekent, plus www.congusto-online.nl. In elk hoofdstuk van het boek komt een cultuurgedeelte van de rijke cultuur van de Spaanstalige wereld aan bod. U behaalt met deze opleiding het niveau A1 van het Europees Referentiekader. Heeft u voorkennis? Laat het ons weten. Tevens bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar een vervolgtraject: mavo 4 (eindexamen).

In mavo 4 maken we de leergang Con Gusto 1 af en gaan we verder met Con Gusto 2. In deze klas wordt er eindexamen Spaans op mavo 4 niveau gedaan. U behaalt dan het niveau A1/A2 Spaans van het Europees Referentiekader. Tevens bestaat er een mogelijkheid om door te stromen naar een vervolgtraject havo 4 of havo 5 (examenklas) Spaans voor volwassenen 21+.

Havo 4 (avond) en 5 (dag)

In havo 4 komen de vier basisvaardigheden uitgebreid aan bod: lezen, luisteren, schrijven en spreken. Ook is er aandacht voor het actieve taalgebruik in alledaagse situaties. In deze klas gebruiken we de leergang Con Gusto 2, wat ‘met plezier’ betekent.

In havo 5 gaan we verder met de leergang Con Gusto 2. We vervolgen onze reis door de Spaanstalige wereld. In deze klas wordt eindexamen Spaans op havo 5 niveau gedaan. U behaalt dan het niveau A2/B1 Spaans van het Europees referentiekader.

Vwo 5 en 6 (avond)

In vwo 5 komen de vier basisvaardigheden uitgebreid aan bod: lezen, luisteren, schrijven en spreken. Ook is er aandacht voor het actieve taalgebruik in alledaagse situaties. Ook komt de Spaanse en Zuid-Amerikaanse literatuur aan de orde. In deze klas gebruiken we de leergang Con Gusto 2, wat ‘met plezier’ betekent.

In vwo 6 gaan we verder met de leergang Con Gusto 2. We vervolgen onze reis door de Spaanstalige wereld. In deze klas wordt eindexamen Spaans op vwo 6 niveau gedaan. U behaalt dan het niveau B1/B2 Spaans van het Europees referentiekader.

Lestijden en kosten per jaar

 • Mavo 3 (dag): dinsdagmiddag 14.00 – 15.30 uur / 63,20 euro
 • Mavo 3 (avond): donderdagavond 20.00 – 21.30 uur / 63,20 euro
 • Mavo 4 (avond): donderdagavond 18.00 – 19.45 uur / 73,73 euro
 • Havo 4 (avond): maandagavond 19.00 – 20.30 uur / 63,20 euro
 • Havo 5 (dag): woensdagmiddag 16.00 – 17.45 uur / 73,73 euro
 • Vwo 5 (avond): dinsdagavond 20.00 – 21.45 uur / 73,73 euro
 • Vwo 6 (avond): dinsdagavond 18.00 – 19.45 uur / 73,73 euro

De kosten zijn exclusief de aanschaf van boeken. Tijdens toetsweken worden uw vorderingen getoetst. Het huiswerk kost u gemiddeld 1,5 uur per week.

Aanmelden

Aanmelden kan via deze website. Laat ons weten wat u al aan voorkennis heeft van de taal, zodat we ervoor kunnen zorgen dat u in de juiste groep terecht komt. Als u meerdere 21+ opleidingen wilt volgen, hoeft u zich maar voor één van die opleidingen aan te melden. De inschrijving voor de andere opleiding(en) wordt dan, mits er plaats is, ook in orde gemaakt.

 

Aanmelden

Veelgestelde Vragen

Download Folder