Kosten

Schooljaar 2019/2020

Overzicht lestijden en kosten 21+ opleidingen

Op deze pagina kunt u de lestijden en de kosten zien van de opleidingen: overzicht lestijden 21+ opleidingen. Het overzicht voor het schooljaar 2020/2021 volgt binnenkort.

Betaling
Voltijdstudenten betalen hun opleidingskosten via DUO. Dit bedrag wordt in oktober geïnd. Betaling in termijnen is mogelijk. Deeltijdstudenten betalen via de pinautomaat op de locatie. Alleen dan kan inschrijving plaatsvinden. Er wordt geen acceptgiro thuisgestuurd.

Studiefinanciering
Studenten aan het VAVO Rijnmond College hebben geen recht op studiefinanciering.

Voltijdstudenten van 18 jaar en ouder hebben wel recht op een ‘tegemoetkoming studiekosten voor voltijders’.

Studenten aan de deeltijdopleiding kunnen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een ‘tegemoetkoming deeltijders’.

Kijk voor meer informatie op de site van de Rijksoverheid of de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Kosten van de studieboeken
Studieboeken moet u zelf betalen.

Het VAVO heeft een overeenkomst met Van Dijk Educatie. De boekenlijst staat op hun website. U kunt bij hen boeken kopen of huren. Gespreide betaling is mogelijk. De boeken worden thuis afgeleverd. Aan het eind van het schooljaar kunt u de boeken weer bij de medewerkers van Van Dijk  inleveren, die t.z.t. aanwezig zullen zijn op onze locatie. Het is ook mogelijk om de boeken bij een boekhandel te bestellen of tweedehands te kopen. Let dan wel goed op dat u de juiste druk koopt. Kijk ook hier voor meer informatie.

Wanneer krijg ik vermindering, vrijstelling of teruggave van cursusgeld?
Het hangt van je situatie af of je minder cursusgeld hoeft te betalen. Of dat je vrijstelling of teruggave van cursusgeld krijgt.
Op deze pagina van de overheid kun je hier meer over lezen.

Aanmelden

Veelgestelde Vragen

Download Folder