Kosten

Schooljaar 2019/2020

Overzicht lestijden en kosten 21+ opleidingen

Op de volgende pagina kunt u de lestijden en de kosten zien van de opleidingen: overzicht lestijden 21+ opleidingen.

Betaling
Voltijdstudenten betalen hun opleidingskosten via DUO. Dit bedrag wordt in oktober geïnd. Betaling in termijnen is mogelijk. Deeltijdstudenten betalen via de pinautomaat op de locatie. Alleen dan kan inschrijving plaatsvinden. Er wordt geen acceptgiro thuisgestuurd.

Studiefinanciering
Studenten aan het VAVO Rijnmond College hebben geen recht op studiefinanciering.

Voltijdstudenten van 18 jaar en ouder hebben wel recht op een ‘tegemoetkoming studiekosten voor voltijders’.

Studenten aan de deeltijdopleiding kunnen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een ‘tegemoetkoming deeltijders’.

Kijk voor meer informatie op de site van de Rijksoverheid of de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Heb ik recht op een OV-jaarkaart?
Nee, helaas niet.

Kosten van de studieboeken
Studieboeken moet je zelf betalen. In enkele gevallen kom je in aanmerking voor de ‘regeling gratis schoolboeken’. Of dit het geval is, kan tijdens het intakegesprek worden vastgesteld.

Het VAVO heeft een overeenkomst met Van Dijk Educatie. De boekenlijst staat op hun website en je kunt bij hen boeken kopen of huren. Gespreide betaling is mogelijk. De boeken worden thuis afgeleverd. Aan het eind van het schooljaar kan je de boeken weer bij de medewerkers van Van Dijk  inleveren, die t.z.t. aanwezig zullen zijn op onze locatie. Het is ook mogelijk om je boeken bij een boekhandel te bestellen of tweedehands te kopen. Let dan wel goed op dat je de juiste druk koopt. Kijk ook hier voor meer informatie.

Aanmelden

Veelgestelde Vragen

Download Folder

nl_NLDutch
nl_NLDutch