Italiaans havo 4 21 +

Wilt u ook de Italiaanse taal leren spreken en schrijven? Bij het VAVO Rijnmond College kunt u nu in september starten met Italiaans voor beginners.

De taal:

Italiaans is weliswaar geen wereldtaal, maar heeft zich altijd kunnen verheugen op veel belangstelling. Dat is niet verwonderlijk: de taal klinkt mooi en is niet overdreven moeilijk.
De taal en het land hebben een rijke, eeuwenoude cultuur en een diversiteit aan kunst. Bovendien zijn er in Italië veel uiteenlopende landschappen te ontdekken, van hoge bergen tot tropisch aandoende stranden en de wereldberoemde keuken is van hoog niveau. Reden genoeg dus om nader kennis te maken met de taal en het land!

Het traject:
In september starten we met Italiaans voor beginners. In eerste instantie gaat het om een cursus van twee jaar: we starten als beginners in havo 4 en sluiten het traject af in het tweede les jaar in havo 5. De cursisten hebben dan taalkennis op niveau A2 van het Europees Referentie Kader. Voor wie daarnaar verder wil, is er een tweejarig vwo-traject dat wordt afgesloten op niveau B1.
Als cursusboek gebruiken we de methode
Con piacere deel 1 in het eerste leerjaar.

Behalve grammatica en woorden leert u met dit boek de taal te gebruiken in alledaagse situaties, zodat u uit de voeten kunt als u naar Italië gaat. U kunt dan iets vertellen over uzelf, de weg vragen, eten en drinken bestellen maar ook eenvoudige berichten lezen en begrijpen.
Tijdens de lessen zullen we ook meer te weten komen over het land en de bewoners. Afhankelijk van de voorkennis moet met circa twee à drie uur zelfstudie rekening worden gehouden naast de lessen.

Boeken:
circa 50 euro

Lestijden en kosten:

Op de volgende pagina kunt u de lestijden en de kosten zien van de 21+ opleidingen: overzicht lestijden 21+ opleidingen.
De genoemde kosten zijn  exclusief de kosten voor de aanschaf van boeken.

Aanmelden kan uitsluitend via deze website.
N.B.: als u meerdere 21+ opleidingen zou willen gaan volgen, hoeft u zich maar voor één van die opleidingen aan te melden. De inschrijving voor de andere opleiding(en) wordt dan ook in orde gemaakt tijdens het intakegesprek, mits er nog plaats is.
Folder Italiaans voor beginners 21+

Aanmelden

Veelgestelde Vragen

Download Folder

nl_NLDutch
nl_NLDutch