Italiaans 21 +

Italiaans voor volwassenen 21+

Havo 4 en 5 (avond)

Italiaans is weliswaar geen wereldtaal, maar heeft zich altijd kunnen verheugen op veel belangstelling. Dat is niet verwonderlijk: de taal klinkt mooi en is niet overdreven moeilijk. De taal en het land hebben een rijke, eeuwenoude cultuur en een diversiteit aan kunst. Bovendien zijn er in Italië veel uiteenlopende landschappen te ontdekken, van hoge bergen tot tropisch aandoende stranden en de wereldberoemde keuken is van hoog niveau. Reden genoeg dus om nader kennis te maken met de taal en het land!

In havo 4 komen de vier basisvaardigheden van het Italiaans uitgebreid aan bod: lezen, luisteren, schrijven en spreken. In deze klas gebruiken we het lesboek: Con piacere deel 1. Behalve grammatica en woorden leert u met dit boek de taal te gebruiken in alledaagse situaties, zodat u uit de voeten kunt als u naar Italië gaat. U kunt dan iets vertellen over uzelf, de weg vragen, eten en drinken bestellen maar ook eenvoudige berichten lezen en begrijpen. Na dit jaar heeft u taalkennis op niveau A2 van het Europees Referentie Kader en kunt u doorstromen naar de examenklas havo 5 en dan het havo-certificaat behalen.

In havo 5 vervolgen we onze reis door de Italiaanstalige wereld, waarbij ook letterkunde aan bod komt. In deze klas wordt eindexamen Italiaans op havo 5 niveau gedaan. U behaalt dan het niveau B1 Italiaans van het Europees referentiekader.

Lestijden en kosten per jaar

  • Havo 4 (avond): woensdagavond 20.00 – 21.30 uur / 63,20 euro
  • Havo 5 (avond): woensdagavond 18.00 – 19.45 uur / 73,73 euro

Aanmelden kan via deze website. Laat ons weten wat u al aan voorkennis heeft van de taal, zodat we ervoor kunnen zorgen dat u in de juiste groep terecht komt. Als u meerdere 21+ opleidingen wilt volgen, hoeft u zich maar voor één van die opleidingen aan te melden. De inschrijving voor de andere opleiding(en) wordt dan, mits er plaats is, ook in orde gemaakt.

Aanmelden

Veelgestelde Vragen

Download Folder