Filosofie havo 21+

Filosofie voor volwassenen 21+

Het VAVO Rijnmond College biedt sinds enkele jaren het programma filosofie voor volwassenen aan. Dit is bedoeld voor volwassenen die in een stimulerende omgeving onder begeleiding van enthousiaste docenten kennis willen maken met traditionele en moderne filosofische inzichten.

Het basisprogramma in het eerste jaar omvat een aantal belangrijke filosofische thema’s, waaronder:

  • wijsgerige antropologie (filosofisch onderzoek naar de mens)
  • ethiek (de bestudering van goed handelen en zijn)
  • sociale filosofie (filosofisch onderzoek naar de samenleving)

Aan de hand van deze thema’s zal er gewerkt worden aan diverse filosofische vaardigheden zoals, het aanleren van een filosofische denkhouding, argumenteren, het schrijven van een filosofisch essay en het geven van een presentatie over een filosofisch thema.

Er wordt in het eerste jaar gebruik gemaakt van het leerboek ‘Cogito, ik denk’ van Le Coultre (kosten: 19,95 – ISBN: 9789 0857 10455) en van het daarbij behorende werkboek voor havo (kosten 14,95 – ISBN: 9789 0857 10448).
Het tweede jaar is voornamelijk gericht op deelname aan het landelijk havo-eindexamen filosofie.
Het onderwerp voor dit havo-certificaat is ‘Ik. Filosofie van het zelf’, naar het gelijknamige boek van Leon de Bruin, Fleur Jongepier en Sem de Maagt (kosten 29,90 euro, ISBN: 9789 08953 8963).
Er wordt uitgegaan van een HBO-denkniveau. Inschrijving is mogelijk als de student bereid is om toetsen te maken en uiteindelijk in het tweede jaar op te gaan voor een havo-certificaat.
Naast de les ( van 2 uur ) wordt uitgegaan van 3 uur studiebelasting per week.

De leeftijd van de studenten varieert tussen de 25 en 75 jaar.
Folder filosofie 21+

Lestijden en kosten:

Op de volgende pagina kunt u de lestijden en de kosten zien van de 21+ opleidingen: overzicht lestijden 21+ opleidingen.
De genoemde kosten zijn  exclusief de kosten voor eventuele excursies en de aanschaf van boeken.


Aanmelden kan uitsluitend via deze website

N.B.: als u meerdere 21+ opleidingen zou willen gaan volgen, hoeft u zich maar voor één van die opleidingen aan te melden. De inschrijving voor de andere opleiding(en) wordt dan ook in orde gemaakt tijdens het intakegesprek, mits er nog plaats is.

Aanmelden

Veelgestelde Vragen

Download Folder

nl_NLDutch
nl_NLDutch