Ondersteuningsaanbod

  1. Home
  2. /
  3. Ondersteuningsaanbod

Training Lab for life

Heb jij soms last van stress en/of overbelasting? Dan is de training Lab for life misschien iets voor jou. Het doel van de training is leren om te gaan met stress en schooldruk, waardoor je schoolprestaties toenemen.

Deze training heeft 5 bijeenkomsten van circa 2 uur, waarin aandacht wordt gegeven aan: huiswerk plannen, omgaan met druk/stress/overbelasting, balans tussen school en privé, concentratie, motivatie en inspiratie.
Vanwege subsidie van de gemeente Rotterdam zijn we in de gelegenheid deze training kosteloos aan te bieden.

De trainingen vinden plaats op dinsdagen van 14.30 – 16.30 uur.
De eerste training zal starten op 15 september 2020.

Meer informatie of aanmelden:
Berend de Vries

Telefoon: 0616479290
E-mailadres: b.devries@vavorijnmondcollege.nl

Aanmelden

Veelgestelde Vragen

Download Folder

Training inzicht in leervaardigheden

Werk je heel hard zonder dat dit voldoende resultaat oplevert? Vind je het moeilijk om een nieuwe aanpak uit te proberen? Heb je moeite om jezelf te motiveren om met schoolwerk aan de slag te gaan? Dan is deze training misschien wel wat voor jou.

De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van een uur. Tijdens twee bijeenkomsten wordt er informatie gegeven over de wetenschappelijke theorieën die er bestaan op het gebied van leren, leerstrategieën en motivatie. Tijdens de overige bijeenkomsten worden problemen die leerlingen ervaren met het leren en/of de motivatie in een intervisie achtige structuur besproken. Je bent dus zelf aan zet, om met hulp van je medeleerlingen tot nieuwe inzichten te komen wat het leren betreft. Uiteindelijk ga je deze inzichten omzetten in concrete doelen, waar je de komende tijd mee aan de slag gaat. Na ongeveer 6 weken volgt er nog een negende terugkomstbijeenkomst waarin geëvalueerd wordt hoe het gaat en wat de cursus heeft opgeleverd.

De training vindt plaats op verschillende momenten:

Dinsdag van 10:00 uur tot 11:00 uur

Dinsdag van 13:00 uur tot 14:00 uur

Beide trainingen starten op dinsdag 15 september.

 Meer informatie of aanmelden:

Jeanette Bot

Telefoon: 06-30074950

E-mail: a.bot@vavorijnmondcollege.nl