Sofie Meerhof is erg blij dat ze is aangenomen op de Gerrit Rietveld Academie, een gerenommeerde hogeschool voor beeldende kunst en vormgeving. Dat is bijzonder omdat er jaarlijks heel veel aanmeldingen zijn en er maar een klein aantal studenten worden geselecteerd. Om toegelaten te worden heb je havo of mbo 4 nodig en voldoende artistieke aanleg.  

In 2016 is Sofie gestopt met haar vwo-opleiding omdat ze de ziekte van Pfeiffer had, ze was te moe om haar opleiding te voltooien. Omdat Sofie toch een diploma wilde hebben is ze gestart met een LOI-opleiding. Maar ze was niet serieus genoeg en haalde alleen het onderdeel maatschappijleer. Sofie`s ouders zijn aan het googelen geslagen en kwamen uit bij het VAVO Rijnmond College. Sofie schreef zich in voor een versneld vwo-traject. Het was toch te hoog gegrepen om het hele pakket in een jaar te doen. Als Sofie straks slaagt voor haar examen, heeft ze haar vwo-diploma in twee jaar gehaald.

VAVO Rijnmond College is een aanrader
Sofie vertelt: “Ik dacht dat het op VAVO Rijnmond College een kille bedoeling zou zijn, dat leerlingen even snel hun diploma halen en er weinig lol te beleven was. Maar niets is minder waar, ik was aangenaam verrast. De docenten zijn erg betrokken en ik heb ook leuke vrienden aan deze opleiding overgehouden. De opleiding is erg doelgericht, wat ik heel fijn vind. Je hebt bijvoorbeeld geen gym en andere overbodige vakken. Zo is het duidelijk wat je moet doen en wanneer het klaar moet zijn. Je voelt dat de lessen nuttig zijn, je bent doelgericht aan het leren. De docenten hadden ook veel aandacht voor ons. Als ik bijvoorbeeld ziek was belde ze mij op om te vragen hoe het mij ging. Ik raad iedereen die nog een diploma wil halen, het VAVO Rijnmond College aan.

Nu ga ik op zoek naar woonruimte in Amsterdam en in september begin ik met mijn nieuwe opleiding. Ik wil graag kunstenaar worden en misschien later een atelier of winkel beginnen. Nu ben ik ook bezig met mijn eigen website  Mijn toekomst ligt nog helemaal open. Ik kom wel uit waar ik wil zijn!”