Mavo bij het VAVO Rijnmond College

 1. Home
 2. /
 3. MAVO/VMBO-TL

VAVO betekent voortgezet algemeen volwassenenonderwijs. Ben je 18 jaar of ouder en heb je nog geen diploma, dan kun je op het VAVO Rijnmond College een mavo-, havo- of vwo-diploma halen. Ook leerlingen van 16 en 17 jaar kunnen bij ons onder bepaalde voorwaarden aan een opleiding beginnen.

Alle voordelen van het VAVO Rijnmond College op een rijtje:

 • Betaalbare opleidingen in voltijd (volledig vakkenpakket) en deeltijd (één of meerdere vakken)
 • Zowel overdag als in de avond
 • Breed aanbod aan onderwijstrajecten
 • Gespecialiseerde docenten met veel ervaring in volwassenen- en tweedekansonderwijs
 • Begeleiding / studiecoaching
 • De mogelijkheid tegelijkertijd een mbo-opleiding te volgen
 • Volwassen benadering en eigen verantwoordelijkheid

Ook je mavo-diploma halen bij het VAVO Rijnmond College?

Je kunt starten met een VAVO-opleiding mavo/vmbo-tl als je 18 jaar of ouder bent. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan kan je huidige school je aan ons ‘uitbesteden’. Lees hier hoe dat moet.

Meer weten over hoe mavo-onderwijs bij het VAVO Rijnmond College eruitziet? Bekijk dan dit filmpje

Het VAVO Rijnmond College biedt de volgende mavo-trajecten:

Je kunt meedoen aan de mavo-examenklas als je:

 • al eerder examen TL of GL deed maar het niet hebt gehaald
 • een overgangsbewijs hebt naar 4-vmbo TL 4-mavo
 • een gelijkwaardige opleiding hebt gevolgd (ter beoordeling van het VAVO Rijnmond College)

Certificaten

Op het VAVO Rijnmond College kun je ook losse certificaten halen voor de vakken waar je nog niet voor bent geslaagd. Meer weten? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

Vrijstellingen

Voor bijna alle theoretische vakken van de theoretische of gemengde leerweg waar je je centraal examen al eerder voor haalde, kun je vrijstelling krijgen. Dat geldt ook voor het profielwerkstuk. Ga je voor een vak bij het VAVO examen doen, dan vervallen voor dat vak de eerder behaalde resultaten, ( School-en Centraal examencijfers ).

Alvast-mbo

Ben je net gezakt voor je vmbo-tl-diploma op één of twee vakken? En wil je toch graag al aan een mbo-opleiding beginnen? Dan is Alvast-mbo echt iets voor jou. Bekijk hier de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Bijvoorbeeld over wanneer de lessen beginnen of over ons jaarprogramma? Kijk dan eens bij veelgestelde vragen.

Aanmelden en kosten

Wil je je inschrijven bij het VAVO Rijnmond College? Dat kan ieder jaar vanaf half mei via het aanmeldformulier. Meer informatie over de aanmelding vind je hier. Wil je meer informatie over de kosten? Kijk dan hier.

Vervolgopleiding

Wil je na het VAVO Rijnmond College verder gaan met een vervolgopleiding?  Kijk dan hier voor meer informatie over de mogelijkheden.

Profielen

Alle onderwijstrajecten van het VAVO Rijnmond College zijn in voltijd én in deeltijd, dus voor enkele vakken, te volgen. Een volledig pakket telt minimaal 8 vakken en bestaat uit een gemeenschappelijk deel, een profieldeel en een vrij deel. Het gemeenschappelijke deel is voor iedereen gelijk. Het profieldeel bevat zowel verplichte vakken als keuzevakken. In het vrije deel kies je zelf twee keuze-examenvakken. Klik hier voor meer informatie over de profielen Economie, Landbouw, Techniek en Zorg.

Aanmelden

Veelgestelde Vragen

Download Folder