Lia

Lia is student bij het Vavo Rijnmond College en is vier jaar geleden begonnen met de opleiding filosofie. Lia; “Ik was altijd al benieuwd naar wat filosofie precies inhoudt en wat het is om zelf te filosoferen. Ik las in de krant een advertentie van het VAVO Rijnmond College over de opleiding en heb mij toen direct aangemeld. Daar heb ik geen spijt van want de opleiding beviel zo goed dat ik daarna de opleidingen kunstgeschiedenis, kunst, geschiedenis en Italiaans heb gevolgd. In het eerste jaar filosofie leer je de basis, er wordt les gegeven over de geschiedenis, ethiek en sociale filosofie. Dit eerste jaar vond ik zo interessant dat ik me ook had aangemeld voor het tweede jaar. Dit is gericht op het landelijk havo-examenvak filosofie. Je krijgt dan toetsen en twee weken geleden heb ik te horen gekregen dat ik geslaagd ben voor dit vak! Dat geeft mij wel voldoening.

Voor het tweede jaar filosofie krijg je ook huiswerk omdat je toetsen moet maken. Ik wilde graag als afsluiting van het tweede jaar filosofie het diploma halen. Je moet wel tijd maken om te leren. De opleiding Italiaans ernaast was iets teveel, met deze opleiding ben ik gestopt, dat pak ik later misschien weer op. De docenten Barbara en Lisette zijn geweldig, we hadden ook veel lol in de klas. Het discussiëren, dat een onderdeel van de les is, was heel leerzaam maar ook leuk.

Op latere leeftijd naar school gaan heeft zo zijn voordelen. Je kiest bewust voor een vak omdat je dat interessant lijkt en ik heb bewust tijd gepland om thuis te studeren. Het is ook fijn om andere mensen met dezelfde interesse te leren kennen. Er zijn mooie vriendschappen ontstaan. Ik vind het fijn om wekelijks naar school te gaan en ik raad het mensen aan om een opleiding te volgen. Ik kijk nu op een andere manier naar dingen die op de wereld gebeuren. Je kijkt met andere ogen omdat je vragen stelt waarom dingen gebeuren. Door vragen te stellen ga je je verdiepen in de materie. Ik vind het belangrijk om mijn hersenen te blijven gebruiken.

nl_NLDutch
nl_NLDutch