Begeleiding

 1. Home
 2. /
 3. HAVO
 4. /
 5. Begeleiding

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk je diploma halen. Toch is dat niet het enige dat telt. Belangrijk, juist ook om je diploma te halen, is dat jij je prettig voelt

op school. Daarom besteden we bij het VAVO Rijnmond College veel aandacht aan begeleiding. Heb je moeite met bepaalde studieonderdelen of persoonlijke problemen, dan kun je altijd terecht bij een docent of bij je mentor. Voor extra steun, aandacht en begeleiding kunnen zij je zo nodig doorsturen naar het Schoolmaatschappelijk Werk of het Albeda Trajectbureau.

Mentor
Op het VAVO Rijnmond College begeleiden docenten je bij je lessen. Sommige docenten zijn ook mentor. Iedere leerling wordt toegewezen aan een mentor, met wie je regelmatig in gesprek gaat over het verloop van je studie en bij wie je ook altijd terecht kunt met vragen.

Leerlingbegeleider
Iedere opleiding heeft daarnaast een leerlingbegeleider, met wie je over je studie kunt praten en bij wie je terecht kunt voor een gesprek op persoonlijk gebied. Tijdens het huiswerkuur, dat bij sommige opleidingen staat ingeroosterd, wordt naast studievaardigheid speciale aandacht besteed aan het begeleiden van profielwerkstukken. Daarnaast is er voor iedere afdeling een decaan.

Schoolmaatschappelijk werk
Soms gebeuren er dingen in het leven waardoor je het even niet ziet zitten. Je voelt je ongelukkig op school, je cijfers gaan omlaag en misschien overweeg je zelfs met je opleiding te stoppen. Schoolmaatschappelijk Werk kijkt samen met jou naar je probleem, werkt aan oplossingen en probeert je weer op weg te helpen.

Het Trajectbureau
Het Albeda Trajectbureau is er ook voor alle leerlingen van het VAVO Rijnmond College. De medewerkers kunnen helpen bij vragen en problemen van allerlei aard. Ook geïnteresseerden van buiten die mogelijk een opleiding willen volgen en op zoek zijn naar deskundig advies, zijn van harte welkom.

Het Trajectbureau heeft twee hoofdtaken:

 • Studie- en beroepskeuzebegeleiding
 • Schoolmaatschappelijk werk en counseling

Daarnaast kun je bij het Trajectbureau ook terecht voor vragen over:

 • Begeleiding bij studie en handicap
 • Begeleiding bij topsport
 • Studiefinanciering
 • Testen zoals beroepskeuzetest, capaciteitentest en taal- en rekentest
 • Diplomawaardering

Aanmelden bij het Trajectbureau
Bij een verwijzing door je studiebegeleider vul je samen een aanmeldingsformulier in. Na ontvangst krijg je van het Trajectbureau een uitnodiging voor een eerste gesprek.  Zelf contact opnemen met het Trajectbureau kan natuurlijk ook.

Trajectbureau Albeda
Rosestraat 1101
3071 AL Rotterdam
010 290 10 20

albeda@albeda.nl

Na het VAVO
Heb je een vraag over loopbaanoriëntatie of vervolgopleidingen? Maak dan een afspraak bij de decaan. Desgewenst kun je ook een beroepskeuze-interessetest afleggen. Ter voorbereiding kun je alvast zelf een online test doen. Doe nu de studiekeuzetest.

Open leercentrum en schoolbibliotheek
Wil je aan je opdrachten werken, iets opzoeken op het internet of wat  kopiëren? Kom dan naar ons open leercentrum. Het is ook mogelijk om boeken te lenen uit de schoolbibliotheek.

Aanmelden

Veelgestelde Vragen

Download Folder