Havo 5 maakt een scheurkalender tijdens de introductie

Ben je gezakt, wil je herprofileren, een nieuwe start maken of gewoon die volgende stap zetten? Wij helpen je groeien. Op het VAVO Rijnmond College in Rotterdam behaal je jouw diploma of deelcertificaten mavo, havo of vwo.

Op het VAVO Rijnmond College (VRC) starten jaarlijks honderden nieuwe havisten aan hun havo 5-eindexamenjaar. Van augustus tot en met de eindexamenperiode verdiepen zij zich op de Kop van Zuid in uiteenlopende vakken, leren ze nieuwe mensen kennen en oriënteren ze zich op een vervolgopleiding. De lichting van 2022-2023 trapte het jaar af door samen in één dag een scheurkalender te maken met het thema ‘Dit is ons jaar’

Tijdens de introductie kregen zij creatieve workshops van het team van Sanne Bloem van Zelfgemaakte Scheurkalender en enthousiaste docenten van het VRC. Gewapend met tijdschriften, boeken, een typemachine, potloden, gummen, stiften, scharen en lijm gingen de leerlingen aan de slag en leerden ze elkaar vast een beetje kennen. Waar aan de ene tafel druk werd gelachen en overlegd, werd er aan de andere tafel precies en stilletjes binnen de lijntjes gekleurd. De tekeningen leidden vaak toch weer tot een gesprekje onderling.

Het eindresultaat is een kalender vol kunstwerkjes van de stad waarin de leerlingen naar school gaan, getekende voorwerpen-zonder-te-kijken, VRC-memes, collages, cartoons en rebussen, dilemma’s, top 5-lijstjes, VAVO-survivaltips (stift)gedichten, voetbalflarfen en meer. Waar de een voor een komische noot in de kalender zorgde, deed de ander een poging om zijn jaargenoten te motiveren. Zo ook leerling E.M. die de nieuwe start op het VRC positief bekijkt:

 

Menu