Beste Docent – Wat heb jij te vertellen?

Ben je gezakt, wil je herprofileren, een nieuwe start maken of gewoon die volgende stap zetten? Wij helpen je groeien. Op het VAVO Rijnmond College in Rotterdam behaal je jouw diploma of deelcertificaten mavo, havo of vwo.

Het is niet goed gesteld met het imago van de docenten in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat de docent steeds minder aanzien heeft. Een van de oorzaken is het zelfbeeld dat de docent heeft. Om een positieve bijdrage te leveren aan dit zelfbeeld én het beeld dat de samenleving van docenten heeft, hebben enkele beginnende docenten, waaronder onze collega Tim Immerzeel van het traineeship Eerst de Klas, op 4 juni een imagocampagne gestart.

Onder de noemer “Beste Docent – Wat heb jij te vertellen?” werd aan voorbijgangers op de Stadhuisbrug in Utrecht gevraagd om bedankkaartjes aan hun favoriete docenten te schrijven. Ook bij de diploma-uitreikingen zullen leerlingen en hun ouders uitgenodigd worden om zo’n kaartje te schrijven. Naast deze actie loopt er een sociale-mediacampagne met onder andere filmpjes waarin leerlingen vertellen wat er zo bijzonder is aan hun docent. Deze campagne is ook te vinden op www.facebook.com/wathebjijtevertellen.

Menu