Antoinette Frans

Antoinette is drie jaar geleden gestart met de opleiding Frans op havo niveau. Twee jaar duurde deze opleiding en aansluitend heeft Antoinette Frans vwo gedaan. Deze opleiding duurde een jaar en beide opleidingen zijn met goed gevolg afgesloten.

Antoinette; “Ik heb een Franse vriendin en daar ging ik mee op vakantie naar Frankrijk. Omdat ik de Franse taal erg mooi vind en er lol in had om met de taal bezig te zijn, heb ik mij aangemeld bij het VAVO Rijnmond College. Ik zag de advertentie in de krant en ben in 2014 gestart. Daarvoor had ik al conversatielessen Frans gevolgd maar ik wilde meer. Vooral op het gebied van grammatica, luisteren en lezen. De opleiding bij het VAVO Rijnmond College  is mij heel goed bevallen. Zo goed dat ik nu de opleiding docent Frans ga volgen op het hbo. Ik wil zelf les geven in de Franse taal!

Als puber wilde ik niet leren, ik ben op mijn 16de gaan werken. Op latere leeftijd heb ik NIMA A gedaan.  Ik werk nu als administratief medewerker en doe de administratie en verricht boekhoudkundige taken.

Weer naar school gaan is leuk als je er zelf voor kiest en als je weet waar je aan begint. Zeker als je een doel hebt. De lessen vond ik er gezellig, veel gelijkgestemde klasgenoten waar je een leuke tijd mee hebt. Maar het is ook wel serieus, ik heb hard gewerkt. Met een klasgenoot heb ik een Franse taalreis gedaan in Montpellier. Ik was wel vrij fanatiek met leren, en dan is het leuk als je klasgenoten hebt waar je dat mee kan delen. Samen Frans praten en Franse films kijken!

Ik ben erg tevreden over de docent van het VAVO Rijnmond College. Ze gaf erg goed les. De opleiding is niet geschikt als conversatiecursus. Ik had ongeveer twee uur per week huiswerk, dat is goed te doen. Ik raad iedereen een opleiding Frans aan, voor de kosten hoef je het niet te laten….