Spaans voor 21+ in Rotterdam

Ben je gezakt, wil je herprofileren, een nieuwe start maken of gewoon die volgende stap zetten? Wij helpen je groeien. Op het VAVO Rijnmond College in Rotterdam behaal je jouw diploma of deelcertificaten mavo, havo of vwo.

MAVO 3 basisklas Spaans voor volwassenen 21+ (avond)

De prioriteit van deze opleiding ligt in het actieve taalgebruik bij alledaagse situaties. We oefenen met spreek- en luistervaardigheid. Voorbeelden van alledaagse situaties zijn:

  • Contacten leggen
  • Beschrijven van iemands uiterlijk en karakter
  • Toeristische informatie inwinnen
  • Eten en drinken bestellen
  • Winkelen, een hotel reserveren, kloktijden leren kennen, over het weer praten
  • Over ervaringen en hobby’s praten
  • Over Spaanse recepten en over smaken praten
  • Voorstellen doen, afspreken, complimenten maken
  • Over de cultuur: Spanje en Latijns-Amerikaanse landen, producten, gebruiken, steden, feesten y mucho más…

Voorkennis: geen voorkennis vereist

Inhoud en lesmethode: bij deze opleiding komen de vier basisvaardigheden uitgebreid aan bod: lezen, luisteren, schrijven en spreken. Er is aandacht voor een correcte kennis van de specifieke taalstructuur en aandacht voor de verschillen met het Nederlands, dus lees- en schrijfvaardigheid. We gebruiken de leergang: Con Gusto 1, wat ‘met plezier’ betekent, plus www.congusto-online.nl. In elk hoofdstuk van het boek komt een cultuurgedeelte van de rijke cultuur van de Spaanstalige wereld aan bod. Je behaalt met deze opleiding het niveau A1 van het Europees Referentiekader. Heb je voorkennis? Laat het ons weten. Tevens bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar een vervolgtraject: mavo 4 (eindexamen).

Lesmethode: Con Gusto 1

Toetsmomenten: tijdens toetsweken

Huiswerk: gemiddeld anderhalf uur per week

Aanmelden kan uitsluitend via de website.

Mavo 4 examenklas Spaans voor volwassenen 21+ (avond)

Voorkennis: mavo 3 of voldoende voorkennis van het Spaans.

Inhoud en lesmethode: bij deze opleiding komen de vier basisvaardigheden uitgebreid aan bod: lezen, luisteren, schrijven en spreken. De nadruk ligt op het actieve taalgebruik in alledaagse situaties. Daarnaast wordt er toegewerkt naar het eindexamen Spaans mavo-4. In dit leerjaar maken wij de leergang Con Gusto 1 af. Wij vervolgen dus onze reis door de Spaanstalige wereld. In deze klas wordt er eindexamen Spaans op mavo 4 niveau gedaan. Het niveau A1/A2 Spaans van het Europees Referentiekader wordt behaald. Tevens bestaat er een mogelijkheid om door te stromen naar een vervolgtraject havo 4 of havo 5 (examenklas) Spaans voor volwassenen 21+.

Toetsmomenten: tijdens toetsweken

Huiswerk: gemiddeld anderhalf uur per week

Aanmelden kan uitsluitend via de website.

Havo 4 Spaans voor volwassenen 21+ (avond)

Voorkennis: mavo 4 of voldoende voorkennis van het Spaans.

Inhoud en lesmethode: bij deze opleiding komen de vier basisvaardigheden uitgebreid aan bod: lezen, luisteren, schrijven en spreken. Ook is er aandacht voor het actieve taalgebruik in alledaagse situaties. In deze havo 4 klas gaan wij verder met de leergang Con Gusto 2. Wij vervolgen onze reis door de Spaanstalige wereld.

Toetsmomenten: tijdens toetsweken

Huiswerk: gemiddeld anderhalf uur per week

Aanmelden kan uitsluitend via de website.

Havo 5 examenklas Spaans voor volwassenen 21+ (avond)

Voorkennis: havo 4 of voldoende voorkennis van het Spaans.

Inhoud en lesmethode: bij deze opleiding komen de vier basisvaardigheden uitgebreid aan bod: lezen, luisteren, schrijven en spreken. Ook is er aandacht voor het actieve taalgebruik in alledaagse situaties. Daarnaast wordt er toegewerkt naar het eindexamen Spaans havo-5. In deze H5 klas gaan wij verder met de leergang Con Gusto 2. Wij vervolgen onze reis door de Spaanstalige wereld. In deze klas wordt er eindexamen Spaans op havo 5 niveau gedaan. Het niveau A2/ B1 Spaans van het Europees Referentiekader wordt behaald.

Toetsmomenten: tijdens toetsweken

Huiswerk: gemiddeld anderhalf uur per week

Aanmelden kan uitsluitend via de website.

Vwo 6 examenklas Spaans voor volwassenen 21+ (overdag)

Voorkennis: havo 5 of voldoende voorkennis van het Spaans

Inhoud en lesmethode: Bij deze opleiding komen de vier basisvaardigheden uitgebreid aan bod: lezen, luisteren, schrijven en spreken. Ook is er aandacht voor het actieve taalgebruik in alledaagse situaties. Ook komt de Spaanse en Zuid-Amerikaanse literatuur aan de orde. Daarnaast wordt er toegewerkt naar het eindexamen Spaans vwo-6. In deze vwo 6 klas starten wij met de leergang Con Gusto 3. Wij vervolgen onze reis door de Spaanstalige wereld. Ook de Spaanse en Zuid-Amerikaanse literatuur komt aan bod. In deze klas wordt er eindexamen Spaans op vwo 6 niveau gedaan. Het Niveau B1/B2 Spaans van het Europees Referentiekader wordt behaald.

Toetsmomenten: tijdens toetsweken

Huiswerk: gemiddeld anderhalf uur per week

Aanmelden kan uitsluitend via de website.

N.B.: als u meerdere 21+ opleidingen zou willen gaan volgen, hoeft u zich maar voor één van die opleidingen aan te melden. De inschrijving voor de andere opleiding(en) wordt dan ook in orde gemaakt tijdens het intakegesprek, mits er nog plaats is.

 

Menu