Kunst 21+

Ben je gezakt, wil je herprofileren, een nieuwe start maken of gewoon die volgende stap zetten? Wij helpen je groeien. Op het VAVO Rijnmond College in Rotterdam behaal je jouw diploma of deelcertificaten mavo, havo of vwo.

Havo 4 kunst 21+ (avond)

Stap in de fascinerende wereld van kunst en cultuur! Ben je gepassioneerd door dans, theater, film, muziek, architectuur en beeldende kunst? Dan is onze opleiding Kunst Algemeen havo 4 een perfecte keus.

Ontdek nieuwe perspectieven op creativiteit en expressie terwijl je de diepte ingaat van verschillende kunstvormen. Leer meer over de geschiedenis achter klassieke kunstwerken, ontrafel de geheimen van meeslepende dansproducties, analyseer avant-gardistische films, luister naar de prachtige composities van iconische muzikanten, bewonder de architecturale meesterwerken van over de hele wereld en verlies jezelf in de betekenis van moderne kunst.

Laat je inspireren en uitdagen door deze boeiende cursus Kunst Algemeen. Het is nooit te laat om je passie te volgen en nieuwe dingen te leren. Meld je vandaag nog aan en begin aan een opwindende reis door de kunstwereld!

Inhoud van de opleiding (globaal)

  • Klassieke oudheid
  • Cultuur van de kerk in de middeleeuwen
  • Hofcultuur in de zestiende en zeventiende eeuw
  • Burgerlijke cultuur in Nederland in de zeventiende eeuw
  • Moderne kunst in de eerste helft van de 20e eeuw
  • Massacultuur, postmodernisme en hedendaagse kunst

Methode
We werken met het tekstboek havo/vwo: Bespiegeling, kunsten in samenhang (uitgeverij Staal & Roeland). ISBN 9789083029672
Huren via Van Dijk: kosten ongeveer 25 euro.
Aanschaffen: 69 euro.

Lestijden en kosten
De lestijd is woensdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur.
Er zijn vier kleine toetsen per jaar.

Vereisten voor deelname
Voorkennis is niet nodig, een goede schriftelijke en mondelinge beheersing van het Nederlands is daarentegen wel een vereiste. Verder willen we je erop wijzen dat we gebruikmaken van Microsoft Teams als (gratis) platform voor de lessen en een deel van de communicatie. Als je nog niet bekend bent met Microsoft Teams, maak je geen zorgen! We zullen je helpen vertrouwd te raken met het platform. Echter, het is handig als je comfortabel bent met eenvoudige computerhandelingen zoals het openen van een webbrowser, het installeren van een app, het versturen van berichten en het navigeren door programma’s.

Deze opleiding is helaas niet toegankelijk voor cursisten die in het verleden al één van de opleidingen kunst op havo 4- of havo 5-niveau hebben gevolgd. Er is geen doorstroom mogelijk naar havo 5.

Aanmelden
informatieavond maandag 17 juni 2024 om 18.00; daarna inschrijven mogelijk.

Menu