Italiaans voor 21+ in Rotterdam

Ben je gezakt, wil je herprofileren, een nieuwe start maken of gewoon die volgende stap zetten? Wij helpen je groeien. Op het VAVO Rijnmond College in Rotterdam behaal je jouw diploma of deelcertificaten mavo, havo of vwo.

Italiaans havo 4 21 (avond)

Wilt u ook de Italiaanse taal leren spreken en schrijven? Bij het VAVO Rijnmond College kunt u nu in september starten met Italiaans voor beginners.

De taal:
Italiaans is weliswaar geen wereldtaal, maar heeft zich altijd kunnen verheugen op veel belangstelling. Dat is niet verwonderlijk: de taal klinkt mooi en is niet overdreven moeilijk.

De taal en het land hebben een rijke, eeuwenoude cultuur en een diversiteit aan kunst. Bovendien zijn er in Italië veel uiteenlopende landschappen te ontdekken, van hoge bergen tot tropisch aandoende stranden en de wereldberoemde keuken is van hoog niveau. Reden genoeg dus om nader kennis te maken met de taal en het land!

Het traject:
In september starten we met Italiaans voor beginners. In eerste instantie gaat het om een cursus van twee jaar: we starten als beginners in havo 4 en sluiten het traject af in het tweede les jaar in havo 5. De cursisten hebben dan taalkennis op niveau A2 van het Europees Referentie Kader. Voor wie daarnaar verder wil, is er een tweejarig vwo-traject dat wordt afgesloten op niveau B1/B2.  Behalve grammatica en woorden leert u met  de taal te gebruiken in alledaagse situaties, zodat u uit de voeten kunt als u naar Italië gaat. U kunt dan iets vertellen over uzelf, de weg vragen, eten en drinken bestellen maar ook eenvoudige berichten lezen en begrijpen. Tijdens de lessen zullen we ook meer te weten komen over het land en de bewoners. Afhankelijk van de voorkennis moet met circa twee à drie uur zelfstudie rekening worden gehouden naast de lessen.

Boeken: circa 50 euro

Italiaans havo 5 21+ (avond)

In havo 5 werken we verder aan de taalverwerving met deel 2 van de lesmethode Con piacere. De woordenschat wordt uitgebreid dus de cursisten kunnen zich steeds beter uitdrukken. Daarnaast trainen we met het oog op de schoolexamens gericht de vaardigheden lezen, schrijven, luisteren en spreken.

Voor de liefhebbers bestaat de mogelijkheid kennis te maken met de Italiaanse literatuur door het lezen van een drietal boeken – in het Italiaans – en daar een verslag over te schrijven.

Menu