Italiaans voor 21+ in Rotterdam

Ben je gezakt, wil je herprofileren, een nieuwe start maken of gewoon die volgende stap zetten? Wij helpen je groeien. Op het VAVO Rijnmond College in Rotterdam behaal je jouw diploma of deelcertificaten mavo, havo of vwo.

Italiaans havo 4 21+

Wilt u ook de Italiaanse taal leren spreken en schrijven? Bij het VAVO Rijnmond College kunt u nu in september starten met Italiaans voor beginners.

De taal:

Italiaans is weliswaar geen wereldtaal, maar heeft zich altijd kunnen verheugen op veel belangstelling. Dat is niet verwonderlijk: de taal klinkt mooi en is niet overdreven moeilijk.
De taal en het land hebben een rijke, eeuwenoude cultuur en een diversiteit aan kunst. Bovendien zijn er in Italië veel uiteenlopende landschappen te ontdekken, van hoge bergen tot tropisch aandoende stranden en de wereldberoemde keuken is van hoog niveau. Reden genoeg dus om nader kennis te maken met de taal en het land!

Het traject:
In september starten we met Italiaans voor beginners. In eerste instantie gaat het om een cursus van twee jaar: we starten als beginners in havo 4 en sluiten het traject af in het tweede les jaar in havo 5. De cursisten hebben dan taalkennis op niveau A2 van het Europees Referentie Kader. Voor wie daarnaar verder wil, is er een tweejarig vwo-traject dat wordt afgesloten op niveau B1.
Als cursusboek gebruiken we de methode
Con piacere deel 1 in het eerste leerjaar.

Behalve grammatica en woorden leert u met dit boek de taal te gebruiken in alledaagse situaties, zodat u uit de voeten kunt als u naar Italië gaat. U kunt dan iets vertellen over uzelf, de weg vragen, eten en drinken bestellen maar ook eenvoudige berichten lezen en begrijpen.
Tijdens de lessen zullen we ook meer te weten komen over het land en de bewoners. Afhankelijk van de voorkennis moet met circa twee à drie uur zelfstudie rekening worden gehouden naast de lessen.

Boeken: 
circa 50 euro

Italiaans VWO 21+

Italiaans is weliswaar geen wereldtaal, maar zowel de taal als het land hebben door de eeuwen heen velen weten te boeien. Dat is niet verwonderlijk: Italië heeft gevarieerde landschappen, een rijke cultuur en geschiedenis en een beroemde keuken.

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen met belangstelling voor deze prachtige taal en die, op het Vavo Rijnmond College of elders,  Italiaans heeft geleerd en niveau A2 heeft gehaald.

Bij twijfel over het instapniveau graag contact opnemen met de docent.

De afgelopen jaren hebben de studenten van de huidige groep gewerkt met de leergang Con piacere deel 2; we zijn gekomen tot halverwege.
Tijdens de tweejarige cursus Italiaans elementair VWO zullen we deel 2 en 3 doorwerken en daarnaast aanvullend lesmateriaal gebruiken.
In VWO 5 zal het accent liggen op de taalverwerving, waarbij alle vaardigheden – lezen, spreken, schrijven en luisteren – aan bod komen.
In leerjaar 6 wordt ook getraind ter voorbereiding op de schoolexamens.

Menu