Frans voor 21+ in Rotterdam

Ben je gezakt, wil je herprofileren, een nieuwe start maken of gewoon die volgende stap zetten? Wij helpen je groeien. Op het VAVO Rijnmond College in Rotterdam behaal je jouw diploma of deelcertificaten mavo, havo of vwo.

Mavo 3 21+ (dag) beginners

De lessen in deze klas richten zich op mensen die bij het begin willen beginnen.

Tijdens de cursus leren we de belangrijkste grammaticale vormen en bouwen een goede woordenschat op. De hoofdstukken uit het boek behandelen alledaagse thema’s die de volwassen cursist ook zullen aanspreken. Alle vaardigheden: luisteren, spreken, schrijven en lezen worden geoefend en getoetst. Het is dus geen conversatiecursus en u gaat ook toetsen maken. U bent na afloop van de cursus in staat in om u te redden in eenvoudige situaties. Kortom: een goede start voor iedereen die Frans wil leren spreken voor vakantie of beroep.

Na dit jaar bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar mavo 4 en dan doet u examen en behaalt zo het mavo-certificaat.

Lesmethode:
We werken met de methode Libre Service, een complete leergang Frans. In mavo 3 (=beginners) is een deel van het boek behandeld, in mavo 4 gaan we daarmee verder.

Libre Service junior 3-4 vmbo
Textes et activités 3-4 A
Textes et activités 3-4 B
ISBN 9789006429862

Studiebelasting:
U krijgt 90 minuten les per week en u moet rekenen op evenveel tijd aan huiswerk.

Toetsing:
Er zijn vier toetsperiodes per jaar.

Havo 4 Frans 21+ (dag)

Bonjour! Comment allez-vous? Voulez-vous apprendre le français?
Oui,…..
Ja, en hoe nu verder?

Heeft u al enige kennis van “la langue de Molière” en wilt u daarop voortborduren?
Gaat u wel eens naar Frankrijk en wilt u een gesprekje met de Fransen kunnen voeren?
Wilt u eenvoudige Franse krantenberichten kunnen begrijpen? En wilt u het havo certificaat Frans behalen? (in havo 5)
Kom dan naar het Vavo Rijnmond College en volg de lessen Frans op havo 4 niveau.

Enige voorkennis is vereist, zoals bijvoorbeeld:

  • een aantal onregelmatige werkwoorden (o.a. avoir, être, aller, faire)
  • de tegenwoordige tijd en de passé composé (voltooide tijd)
  • een bescheiden woordenschat op het niveau van eind vmbo-tl/mavo/mulo of vergelijkbaar als u die kennis meer in de praktijk heeft opgedaan.
  • enige ervaring met tekstbegrip (luisteren en lezen)

Maar er is, zeker in de eerste maanden, ruimte om basiskennis wat op te halen of aan te vullen.
Dus havo 4 is heel geschikt voor hen die niet helemaal bij het begin hoeven te beginnen maar ook nog niet echt tot de gevorderden behoren.
Na dit jaar kunt u doorstromen naar de examenklas havo 5 en dan het havo- certificaat behalen.

We werken rond een aantal thema’s die de volwassen cursist zullen aanspreken, zoals bijvoorbeeld huizen en bewoning, werk, vakantie en vrije tijd, familie, boodschappen, eten en drinken, etc. In havo 4 zal het aandeel van letterkunde beperkt zijn.

Lesmethode:
Voyages nieuw 2 tekstboek
9789462930230
Voyages nieuw 2 werkboek
9789462930247
LS littérature boek havo
9789006488760
Syllabus à 5 euro, verkrijgbaar op school.

Studiebelasting:
U krijgt 90 minuten les per week en u moet rekenen op evenveel tijd aan huiswerk.

Toetsing:
Het lesprogramma bevat behalve grammatica de vier vaardigheden: lezen, luisteren, spreken en schrijven; deze vaardigheden zullen ook getoetst worden. Er zijn vier toetsperiodes verdeeld over het jaar. 

Frans vwo 6 21+

In vwo 6 wordt wel de nodige voorkennis aanwezig verondersteld. U heeft een Havo-diploma of gelijkwaardig. Of u heeft uw kennis meer in de praktijk opgedaan en wilt deze perfectioneren op de onderdelen spreken, luisteren, schrijven, lezen.

U kent bijvoorbeeld een aantal onregelmatige werkwoorden (avoir, être, aller, faire, pouvoir, etc.) en vijf werkwoordstijden: de tegenwoordige tijd, passé composé (voltooide tijd), de imparfait, futur en conditionnel; de gebiedende wijs.

U heeft een woordenschat op het niveau van eind havo of vergelijkbaar als u die kennis meer in de praktijk heeft opgedaan.

U heeft ervaring met tekstbegrip (luisteren en lezen).

In vwo 6 wordt ook literatuurgeschiedenis behandeld en u leest 3 literaire werken In deze klas wordt eindexamen Frans op vwo 6 niveau gedaan.. 

Lesmethode:
We gebruiken het boek Libre Service V6 dat ook te huur is via Van Dijk net als de methode Vocabulaire Progressif du français. 

Studiebelasting:
Het huiswerk kost u gemiddeld 2 à 2,5 uur per week.

Toetsing:
Er zijn drie toetsperiodes per jaar. U doet schoolexamen in spreken, schrijven, luisteren en letterkunde; u behaalt dan het niveau B1/B2 Frans van het Europees referentiekader. 

Menu